Wassenaar is groot genoeg om zelfstandig te blijven

Van de 388 zelfstandige Nederlandse gemeenten zijn er 184 kleiner dan Wassenaar.

Geef uw mening over deze stelling.

N.B. Alleen meningen over de zelfstandigheid van Wassenaar worden op deze website gepubliceerd. De redactie behoudt zich het recht om reacties die niet aan dit criterium voldoen, niet te plaatsen.

17 gedachten over “Wassenaar is groot genoeg om zelfstandig te blijven”

 1. Het zou zeer onverstandig zijn om met Voorschoten ( die in financiële problemen verkeerd ) samen te gaan.
  Ik ben sterke voorstander van zelfstandig blijven!

 2. Ik ben niet alleen voor een zelfstandig blijvend wassenaar, ik heb dat ook met heel veel woorden neergezet bij allerlei vragen in het Panelonderzoek voor/door het WassenaarKompas.
  Het was een zeer uitgebreide vragenlijst; waar ik kon en waar het paste heb ik de zelfstandigheid van wassenaar positief beargumenteerd.

 3. Ik ben voorstander van een zelfstandig Wassenaar, omdat aansluiting bij een grotere gemeente geen voldoende garantie biedt / is voor een betere bestaansrecht. Ook de afstand tussen gemeente en burgers heeft bij een grotere gemeente de tendens naar ‘onpersoonlijke verwijdering’ . Indien financiële redenen een voorname rol hierbij spelen ben ik bereid deel te nemen aan een beleidsformulering voor een blijvende zelfstandigheid.

 4. Wassenaar is groot genoeg om zelfstandig te blijven. Een fusie met Voorschoten lijkt een slechte zaak en zal voor de inwoners van Wassenaar geen enkel voordeel opleveren

 5. De mensen / bestuurders die in Voorschoten werkzaam zijn hebben geen idee wat zich afspeelt in Wassenaar.
  Wassenaar is groot genoeg om zelfstandig te zijn.

 6. De provincie hoort financiële garant te staan dat een fusie tot een lagere belastingdruk voor de burger leidt en anders behoren ze het neen van de burger te accepteren. Zo niet, dan is de democratie gevallen. Voorschoten is geen partner als de commissaris meent dat Wassenaar het alleen niet kan redden. Zijn fusiepartner moet een jaarlijks financieel overschot inbrengen maar deze fusie bezuinigd alleen op hoofdambtenaren, het werk blijft en nieuwbouw brengt deze combinatie in nieuwe schulden.

 7. De provincie hoort financieel garant te staan dat een fusie tot een lagere lastendruk voor de burger leidt en anders behoren ze het neen van de burger in een democratie te accepteren. Voorschoten is geen partner als de commissaris meent dat Wassenaar het alleen niet kan redden. Zijn fusiepartner moet een jaarlijks financieel overschot inbrengen. Voorschoten bezuinigd alleen op een paar hoofdambtenaren, het werk blijft en nieuwe gebouwen brengen de combinatie terug in de schulden.

 8. Er zijn veel onderzoeken en praktijkvoorbeelden die deze stelling ondersteunen. Wat nodig is hiervoor is een krachtdadig gemeentebestuur met burger”vader” aan het hoofd en geen carrieretijger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *